F1: Masa ipak ostaje u F1

0
326

Felipe Masa se ove godine oprostio od F1, ali kako stoje stvari ipak će ostati u takmičenju. Sva je prilika da će Masa ostati u Vilijamsu 2017. godine, a ovo je skoro pa potvrda da Botas ide u Mercedes.

Kako smo ranije pisali, Felipe Masa je okončao svoju F1 karijeru i posvetio se potrazi za drugim vidom takmičenja u auto sportu. Ipak, potraga je bila relativno kratka i gotovo da i nije bila potraga, jer će voziti za istu ekipu i to u istom šampionatu, Vilijams u F1. Znači da od penzionisanja u F1 nema ništa pa će tako Masa nastaviti takmičenje u Vilijamsu, tako da će i nastaviti niz od 250 trka. Ugovori nisu zvanično potpisani, ali je vest toliko odjeknula i niko se nije potrudio da dematuje pa je tako gotovo sigurno da će se Masa vratiti u F1 bolid. Naravno, vest je odjeknula jer je ovo gotovo ujedno i potvrda da će Botas preći u Mercedes, koji je posle odustajanja aktuelnog šampiona, Nika Rozberga, ostao bez jednog vozača.

Iz Vilijamsa su uvek tvrdili da im je preko potreban jedan vozač sa velikim iskustvom kako bi se ekipa bolje prilagodila novim pravilima, a i kako bi se novi vozač, Lens Strol, bolje snašao u F1. 

Što se Mercedesa tiče oni su se izjasnili da odluku o novom vozaču neće doneti pre kraja kalendarske godine, ali generalno je mišljenje da će Botas naslediti Rozberga u ovoj ekipi i tako postati klupski kolega sa Luisom Hamiltonom. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here