Honda na putu oporavka u Evropi

0
767

Honda će posle skoro desetogodišnjeg slabljenja u Evropi ostvariti rast prodaje u 2016. godini. U zemljama Evropske unije u prvih 10 meseci prodaja je povećana za 25%, čemu doprinose premijera novog Civica i smanjenje broja modela u ponudi.

Žan-MarK Streng (Jean-Marc Streng), Hondin direktor za Evropu, rekao je u intervjuu Auto njuzu (Auto News) da se ove godine očekuje prodaja 160 000 automobila i da je postavljen cilj da se u naredne dve do tri godine taJ broj podigne na 200 000, čemu bi najviše tebalo da doprinese novi Civic.

Japanska marka je 2007. godine u Evropi prodala 300 000 automobila.

Streng kaže da se od desete generacije Civica očekuje da godišnja prodaja u Evropi bude povećana sa 30 000 na 50 000 primeraka i da se najbolji rezultati očekuju u Velikoj Britaniji. Planirano je da u prvoj godini nove generacije u Sjedinjene Američke Države bude izvezeno 50 000 primeraka.

16honda civicprodaja1

On je potvrdio da će se u ponudi motora naći 1,6 litarska dizelska jedinica, iako priznaje da se tržište pomerilo prema benzinskim motorima u poslednjih godinu dana. U Hondi su odlučili pre tri do četiri godine da se investira u novi dizelski agregat i nisu odustali od tog plana. Civic sa dizelskim motorom ima udeo od 30% u prodaji ovog modela.

Streng je najavio da će proizvodnja modela CR-V 2018. godine biti premeštena iz engleskog Svindona u Japan, a da će se u toj fabrici proizvoditi Civic za Evropu i izvoz širom sveta.

Ovaj zvaničnik je potvrdio da je Honda privržena ostanku u Britaniji uprkos referendumu o izlasku te zemlje iz Evropske unije, pošto je u fabriku u Svindonu uložila 2,2 milijarde funti od kada je to postrojenje otvoreno 1989. godine. Za potrebe proizvodnje novog Civica u fabriku je uloženo dodatnih 200 miliona funti.

1 COMMENT

  1. Honda pravi odlicna kola ali im je dizajn katastrofalan.
    Da su uradili ono sto je Hundai/KIA uradio – otvorio design centar u Nemackoj i Kaliforniji i zaposlio dobre dizajnere (Reno je uradio slicno), prodja bi im bila daleko bolja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here