Citroen osvežio C-Elysee za 2017. godinu

0
975

Citroen je za sledeću godinu osvežio svoju malu limuzinu C-Elysse, sestrinski model Peugeota 301.

Opšti izgled automobila nije menjan, a izmene su uočljive na prednjoj masci, svetlima i maglenkama, dok zadnja svetlosna grupa sada ima 3D efekat. Karoserija je dobila dve nove varijante plave i sive boje, a dodate su i nove felne prečnika 16 inča.

16citroen celysee1

 

16citroen celysee2

Kabina je osvežena novim ekranom multimedijalnog sistema dijagonale sedam inča. Na ovaj sistem moguće je priključiti mobilni telefon preko Bluetooth konekcije. Sistem podržava i Android Auto i Apple CarPlay sinhronizaciju, kao i glasovne komande.

16citroen celysee5

Citroen napominje da je unapređen sistem satelitske navigacije i da na nekim tržištima može da se poveže sa internetskim servisima koji funkcionišu u realnom vremenu i pokazuju, na primer, cene goriva u okolini i sugerišu alternativne rute u slučaju saobraćajnih zastoja i opasnosti na putu.

16citroen celysee3

16citroen celysee4

U zavisnosti od tržišta, novi Citroen C-Elysee moći će da se dobije sa benzinskim ili dizelskim motorima, među kojima su benzinski PureTech od 82KS i VTi od 115KS i dizelski HDi od 91KS i BlueHDi od 100KS u kombinaciji sa manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem.

Automobil će se i dalje proizvoditi u španskom Vigu, a prodaja kreće u prvom kvartalu 2017. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here