Prvi utisci: Renault Kadjar Iconic dCi 130 4WD

0
3171

Još jedan Renault, još jedan Kadjar. U pitanju je specijalna, Iconic, serija modela Kadjar koja donosi estetska unapređenja, dok su ostale komponente već testiranog kompakt SUV modela već proverene.

Pre nekoliko meseci smo imali priliku da vozimo identično motorizovani Kadjar – dCi 130 4WD, tako da nije bilo nikakvih iznenađenja kada smo seli za volan specijalne Iconic serije Kadjar modela.

Iconic serija se odlikuje estetskim unapređenjima koja bi Kadjar trebala da učine još upadljivijim. Kako je estetski doživljaj za svakoga različit, tako mi možemo da primetimo da Kadjar uprkos atraktivnoj pojavi čemu značajno doprinose dnevna LED svetla u C obliku, ne nailazi na zanimanje manje obaveštene publike. Kada smo vozili neke druge SUV modele (pre svega Kia Sportage) imali smo daleko više razgovora na semaforima i parkinzima sa vozačima kojima je taj model bio zanimljiv.

Ako smo nešto mogli da sa sigurnošću pretpostavimo, to je da će 1.6 dCi biti izuzetno ekonomičan, kao i da će potrošnja pri višim brzinama biti izuzetno niska, a što smo već iskusili vozeći Grand Scenic, X-Trail i Kadjar. Takođe, Kadjar krase vozne karakteristike vrlo bliske putničkim automobilima, ali je udobnost pod znakom pitanja, posebno u urbanoj vožnji gde niskoprofilni 19″ pneumatici ne pomažu ogibljenju, naprotiv.

Crne 19″ felne u kombinaciji sa posebnom crnom bojom karoserije, kao i određeni detalji u unutrašnjosti vozila daju poseban efekat i Kadjar Iconic zaista nudi ono što Renault marketing i tvrdi – avantura sa stilom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here