2006 MINI Cooper S GP

0
3253
Image
NAS SPONZOR

John Cooper Works (JCW) MINI Cooper model kao kultni model je za kupce koji su želeli snažnije motore u svojim novim MINI-jima obezbeđivao fabrički podržano tjuniranje na 200KS. Novi tjuning kit pod nazivom „GP“ sada omogućava još bolje performanse. Najsnažniji GP paket obezbeđuje da MINI ubrzava 0-100kmh za 6,5 sekundi i postigne maksimalnih 235kmh. Četvorovilindrični 1,6l motor razvija 218KS uz maksimalni obrtni momenat od 245Nm.

 

U GP varijanti će biti proizvedeno samo 2000 komada, a taj paket uključuje daleko bolji odnos težina/snaga što zbog osnaženog motora, a takođe i zahvaljujući olakšavanju standardnog Cooper S modela za 40kg. Automobil sada nema zvučnu izolaciju dok su svi čelični delovi na zadnjem ogibljenju zamenjeni adekvatnim izrađenim od aluminijuma, a i kompletna zadnja klupa je izvađena.

Standardna oprema ovog modela uključuje: zatvarač diferencijala, DSC sistem, Recaro sportska sedišta izrađena u crnoj koži, CD audio sistem, klima uređaj i multifunkcionalni volan. Tu su i JCW kočioni sistem, JCW ogibljenje i ekskluzivne 18 cola felne sa niskoprofilnim gumama. Ovaj model će biti dostupan samo u metalikThunder Blue boji.

Na ovom modelu je prisutan i novi aero paket koji značajno umanjuje vazdušni otpor automobila i povećava aeropritisak čime se poboljšava ponašanje automobila na velikim brzinama.

Image 

Prethodni tekstVW Golf R32 dostupan kupcima i u SCG
Sledeći tekstFord S-Max i Galaxy premijerno u Ženevi
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here