F1: Mercedes, Vilijams, Toro Roso i Red Bul za 2015.

0
490

Neposredno pre prvog zvaničnog testa pred novu sezonu na pisti u Herezu predstavljeni su bolidi Mercedsa, Vilijamsa, Toro Roso i Red Bul ekipe. 

Najviše pažnje je definnitivno izazvala prezentacija aktuelnog šampionskog bolida, Mercedesa. Zvaničan naziv Mercedesovog bolida je W06 Hybrid, a otkrivanje bolida su upriličili vozači Luis Hamilton i Niko Rozberg. U Mercedesu se, naravno, nadaju da će novi bolid nastaviti tamo gde je stari stao i da će uspeti da odbrane titule, kako u poretku konstruktora tako i u poretku vozača. I pored činjenice da su prve slike W06 Hybrid bolida objavljene pre nekoliko dana ovo je bila zvanična prezentacija, a priliku da prvi vozi novi bolid na testu imao je vice šampion, Niko Rozberg. Rozberg i Hamilton će se smenjivati do kraja testa u Herezu po sistemu dan za dan.

15f1 misc merc

Još jedan bolid koji smo imali prilike da vidimo pre nekoliko dana kao 3D renter predstavljen je zvanično u Herezu. U pitanju je bolid Vilijams ekipe, a FW37 bolid treba da odigra važnu ulogu u šampionatu i u ekipi se nadaju da će im ovo biti još bolja sezona od prethodne u kojoj su se borili i za pobede i bili redovni osvajači poena i podijuma. Bolid su otkrili Valteri Botas i Felipe Masa, a najinteresantniji deo bolida je prednji kraj, tj. “nos” bolida koji je jedan od speciičnijih od do sada predstavljenih bolida.

15f1 misc will

Jedna veoma interesantna vozačka postava je otkrila još jedan bolid na pisti Herez. U pitanju je bolid Toro Roso ekipe, a STR10 bolid su otkrili potpuno novi vozači u F1 društvu i ovogodišnji debitanti, Maks Verštapen i Karlos Sajnc junior. Intresantno je napomenuti godine ovih vozača koji kada se saberu imaju celih 37 godina! 

15f1 misc str

Ekipa koja je prethodnih godina, ne računajući prethodnu naravno, dominirala F1 svetom, ekipa Red Bula otkrila je svoj bolid pred sam početak testa. Ono što je specifično su njegove boje, tačnije kamuflaža, a ekipa je iskoristila kamuflažu što je česta pojava kod testiranja novih serijskih modela automobila, dok je u F1 svetu retkost. Ova sezona je specifična po ovu ekipu jer će u sezonu ući bez broja 1 na nosu bolida kao što je bio slučaj u prethodnih pet godina. Podsećamo RB11 bolidom, kako glasi ime novog bolida, će upravljati Danijel Rikardo i Danil Kvijat, što predstavlja jednu prilično interesantnu vozačku postavu. 

15f1 misc redbull

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here