Pariz: Toyota C-HR koncept

0
2157
NAS SPONZOR

Toyota je povodom salona automobila u Parizu predstavila konceptualni krosover C-HR, kao nagoveštaj vozila koje bi ova kompanija „želela da ponudi na tržištu“ u budućnosti.

Koncept donosi novu dizajnersku temu, koja će biti karakteristična za buduće modele ove japanske marke. Naglašeni blatobrani, zaobljena zadnja ramena i „plutajuća“ zadnja svetlosna grupa su glavne vizuelne osobine ovog koncepta.

14toyota chr1

Toyota je saopštila da je ovaj automobil veličine Aurisa i da „prezentuje novi ekspresivni pristup sa dijamantskom stilskom temom“. C-HR koncept „kombinuje snažni, novi dizajnerski jezik sa prijatnim vozačkim iskustvom i hibridnim pogonom“, navodi japanska kompanija.

14toyota chr2

Proizvodna verzija ovog koncepta bila bi smeštena ispod kompaktnog SUV modela RAV4, a to bi moglo da se desi od 2017. godine. U julu je na nemačkoj stazi Nirburgring uočeno testiranje Toyote Auris sa povišenim klirensom, pa je moguće da je to bila provera tehnologije i mehanike modela čija će vizuelna osnova biti koncept C-HR.

Toyota će sledećeg meseca u Parizu prvi put u Evropi izložiti svoj automobil sa gorivnom ćelijom (Fuel Cell Vehicle), koji će na ovom kontinentu biti lansiran sledeće godine.

Prethodni tekstPariz: Peugeot Quartz SUV koncept
Sledeći tekstPrvi utisci: Renault Megane Berlina TCe 130 GT Line