Tokio: Jaguar F-Type kupe

0
606
13jaguar_ftypetokio0.jpg
NAS SPONZOR

Jaguar je na Sajmu autоmobila u Tokiju predstavio F-Type u kupe verziji, čija naјsnažnija varijanta R raspolaže sa 550KS. Jaguar je saopštio da će kupe u vožnji biti oštriji od ranije predstavljenog kabrioleta.

 

Kao i u slučaju kabrioleta , početni model iz ponude koristi trolitarski V6 sa kompresorom, koji proizvodi 335KS. Iznad njega u ponudi se nalazi verzija V6S koja ima motoro od 375KS. Dalje sledi V8S sa motorom od 488KS, a na vrhu ponude je pomenuti R.

13jaguar_ftypetokio3.jpg
 

Kupei V6 i V6S imaju identične performanse sa odgovarajućim kabrioletskim verzijama – ubrzanje od 0-100km/h za 5,3, odnosno 4,9 sekundi. Prema očekivanju, F-Type R kupe ja najbrži, sa ubrzanjem od 0-100km/h za okruglo 4 sekunde, dok je varijanta V8S sporija za 0,2 sekunde.

Jaguar naglašava da je kupe ima čvršću karoseriju od kabrioleta, što će ga u vožnji učiniti dinamičnijim. Novi F-Type kabriolet je bio opisan kao najčvršće Jaguarovo vozilo u istoriji.

13jaguar_ftypetokio4.jpg
13jaguar_ftypetokio2.jpg
 

U R verziju ugrađen je sistem vektorske raspodele obrtnog momenta delovanjem kočionog sistema, što je novost za Jaguar. Tu je i druga generacija elektronskog diferencijala koja doprinosi boljem upravljanju. Novost je i karbon-keramički Matrix kočioni sistem, koji je opcija na kupe verzijama V8R i V6S. Njegovom ugradnjom težina se smanjuje za 21kg, a kočnice su otpornije na habanje u poređenju sa standardnim. Sistem će biti ponuđen i na V6S i V8S kabrioletima.

13jaguar_ftypetokio5.jpg
 

Kupe dizajnom ostavlja još upečatljiviji utisak od kabrioleta. Panoramski krov je opcija, a prtljažnik ima zapreminu od 407l, što je znatno više od kabrioletovih 196l. Prodaja F-Type kupea počinje na proleće po početnoj ceni od 51.235 funti, što je za oko 7.000 funti manje od kabrioleta.

Prethodni tekstPredstavljen novi MINI
Sledeći tekst2014 Porsche Macan

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here