Siže novi Nissan Qashqai

0
943
13nissan_qashqai0.jpg

Nissan je objavio prvu sliku koja najavljuje novi Nissan Qashqai, koji će biti zvanično predstavljen 7. novembra. Japanska kompanija opisuje novu generaciju kao model koji će redefinisati sektor krosovera i postaviti nove standarde.

 

"Prerađen od same osnove, novi Qashqai probija granice dizajna i inovacija, uvodi premijerno neke tehnologije u ovaj sektor i donosi nove poglede u svakoj oblasti", piše u zvaničnom saopštenju. Nissan najavljuje kreativna rešenja u pogledu napredne aerodinamike i info-zabavnog sistema u kabini.

Novi Nissan Qashqai proizvodiće se u fabrici u britanskom Sanderlendu. Automobil će koristiti novu platformu, koju koristi i novi X-Trail. Iako je taj model prikazan u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu, njegova prodaja kreće tek u julu 2014. godine. Novi Qashqai stiže u prodajne salone početkom sledeće godine. Novi X-Trail u katalogu će zameniti verziju Qashqai +2, koje više neće biti u ponudi.

U pogledu motora, očekuje se da će ponuda obuihvatati 1,2 litarski benzinac i 1,6 litarski dizelaš. Moguće je da će u budućnosti biti predstavljena i potpuno električna verzija, kao i vrhunska Nismo varijanta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here