Volvo predstavio konceptualni kupe (VIDEO)

0
949
13volvo_konceptkupe0.jpg

Volvo je prikazao Concept Coupe, automobil koji najavljuje budući dizajnerski pravac švedske kompanije, sedam dana pre otvaranja frankfurtskog salona za medije.

 

Ovo je prvi nagoveštaj budućeg stila od kada je kineski Geely kupio Volvo 2009. godine i ujedno prva primena nove proizvodne arhitekture koja će omogućiti razvoj više novih modela, počevši sa krosoverom XC90 sledeće godine.

 

Novi konceptualni kupe je delo Volvovog dizajnerskog tima iz Švedske, koji je radio pod nadzorom potpredsednika dizajnerskog odelenja Tomasa Ingenlata. Njegov studio je kao direktnu inspiraciju iskoristio model Volvo P1800.

13volvo_konceptkupe1.jpg
 

Kompanija u saopštenju navodi da nova arhitektura i dizajn "oslobađaju Volvove dizajnere i inženjere od ograničenja koja su nametala prethodne platforme, koje je delilo više automobilskih marki". Ingenlat je rekao da je njegov rad oslobođen od svih "veštačkih uticaja drugih marki". Volvo opisuje ovaj koncept kao "samouveren i elegantan Gran Turer".

13volvo_konceptkupe2.jpg
 

Centralna konzola u kabini presvučena je kožom i drvetom, a ručica menjača ima ukras od kristala. Veliki ekran osetljiv za dodir zauzima središnji deo centralne konzole i povezan je sa digitalnim instrumentima i sistemom za prikazivanje podataka na vetrobranu.

Konceptualni automobil ima plag-in hibridni pogon koji koristi novi četvorocilindrični benzinski agregat i, kako tvrdi Volvo, po performansama ne zaostaje za V8 motorima. Dvolitarski benzinski agregat sa turbom i kompresorom i elektro-motor na zadnjoj osovini zajedno proizvode oko 400KS i 567Nm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here