Vesnić beleži prvu pobedu u FIA CEZ kupu

0
1776
Image
NAS SPONZOR

 

Na prvoj od dve trke koje se voze ovog vikenda na stazi Hungaroring u okviru FIA kupa na kružnim stazama za Centralnu Evropsku Zonu, Milovan Vesnić je zabeležio svoju prvu pobedu u ovom takmičenju.

Vesnić je bio najbrži na kvalifikacijama, a zahvaljujući nešto lošijeg starta čeha Mareka Frieda u Lotusu, Vesnić je odličnom vožnjom uspeo da trku završi kao prvoplasirani, ostavivši ostalim takmičarima da se bore za preostala mesta na pobedničkom podijumu.

Image

Image

Image

Na drugom mestu trku je završio domaći takmičar, Gašpar Sabo (Gaspar Szabo) koji je nastupao u Alfi 156 S2000, dok je treće mesto osvojio Zoran Kastratović u Laguni ST. Kastratović je pored odlične vožnje imao i malo sreće tako da su na kraju trke dva takmičara na pobedničkom podijumu bili vozači iz naše zemlje.

Image

Image

 

„Prva trka, prva pobeda. Ja sam iskreno prezadovoljan postignutim rezultatom. Dosta toga nam je bilo jasnije već nakon prvih nezvaničnih treninga. Trka je krenula dosta dobro, imao sam sreće, a jedini pritisak na mene vršio je vozač iz Mađarske sa vozilom novije generacije klase S2000. Ipak držao sam sve pod kontrolom tokom cele trke, koju sam bez većih problema priveo kraju." – izjavio je odmah nakon završetka trke Milovan Mikica Vesnić.

Foto: ASK Vesnić Sport Auto

Prethodni tekstVW razvija automatik sa deset brzina
Sledeći tekstFord Fiesta eWheelDrive
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here