RoC: Grožean pobednik trke šapiona

0
1504
12roc_grosjean.jpg
NAS SPONZOR

 Vozač Lotus F1 tima, Roman Grožean pobedio je na ovogodišnjoj trci šampiona, koja je vožena u Bangkoku. Francuz je sa ubedljivih 2-0 u finalu pobedio Toma Kristensena.  

 

 

Roman Grožean posle dosta turbulentne sezone u F1 ipak ovu godinu završava sa dobrim rezultatom. 26-godišnji Francuz je odlično vozio na trci šampiona i od ukupno sedam voženih rundi izgubio je samo jednu.Grožean, tačnije Francuska, su ovogodišnji kup nacija završili na drugom mestu. U finalu je Grožean pobedio osmostrukog pobednika Le Mana, a u voženim rundama su se koristili KTM X-BOW automobil i ROC bagi. Grožean je četvrti Francuz koji je trijumfovao na trci šampiona. Pre njega su to učinili Didier Oriol, Sebastijan Loeb i Sebastijan Ožijer, koji je takođe pobedio Kristensena prošle godine.

 

12roc_gt86.jpg

 

"Odličan je osećaj, juče smo bili u finalu, a danas sam pobedio," izjavio je Grožean. "Prošlo je dosta vremena od kako sam bio na podijumu. Vratiti se pobedom je sjajan osećaj. Prošle godine je Ožijer pobedio, ove godine ja, sledeće idemo na pobedu u kupu nacija." Grožean je na putu do finala izbacio pobednike kupa nacija, Sebastijana Fetela i Mihaela Šumahera. Jedini poraz Grožeanu je naneo upravo Šumaher. Zbog tog poraza Grožean je morao da uđe u duel sa Fetelom, a novi-stari F1 šampion je ima kontatk sa ogradom i oštetio je ogibljenje na KTM-u. Kristensen je, sa druge strane na putu do finala između ostalih izbacio Dejvida Kultarda, i prošlogodišnjeg pobednika Sebastijana Ožijera.  

{youtube}PCVRs4EAYLQ?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Prethodni tekstAustrijski supersportista Milan Abarth (VIDEO)
Sledeći tekstF1: Lotus produžio saradnju sa Grožeanom