Predstavljen novi Tojotin TF106

0
3157
1_2.jpg
NAS SPONZOR

Tojota će sledeća četiri dana u Barseloni na stazi Katalunja testirati svoj novi bolid TF106. Ovo će istovremeno biti promocija novog bolida tri meseca pre starta prve trke nove sezone u Bahreinu 12 marta.

 

Tehnički direktor tima Majk Gaskojn smatra da bi ovo moglo da im donese prednost u odnosu na rivale:

Radimo na TF106 još od 2004-te. TF106 ima potpuno nov zadnji kraj koji treba da odgovara novom V8 motoru, dok su prednje ogibljenje i monokok preuzeti i dalje unapređeni sa zadnje revizije prošlogodišnjeg bolida TF105b.”

5.jpg

Novi motor RVX-06 V8 je bio prvi put testiran na stolu 21.-og marta ove godine, a na stazi se pojavio prvi put krajem jula i do sada je kompletirao više od 291 krug i prešao distancu od 2143 km.

2_2.jpg

Za volanom nove Tojote na stazi Katalunja naći će se “nova-stara” postava vozača: Ralf Šumaher i Jarno Truli. Test vozači Tojote ostaju Rikardo Zonta i Olivier Panis.
Nakon testa u Španiji koji se završava 2 decembra, tim se seli na stazu Herez 7. decembra gde će testirati novi TF106 osam dana sa kompletnom postavom vozača.

4.jpg

Ovim potezom Tojota je još jednom pomerila standarde naviše i demonstrirala svoju odlučnost da ove godine priđe još bliže željenom cilju – osvajanju šampionata Formule 1. Sa ogromnim budžetom i performansama Tojota je svakako blizu, ali koliko je trenutna postava sposobna da sve ovo pretoči u željene rezultate videćemo.

3_1.jpg

 

 

 

Prethodni tekstSeat Altea FR
Sledeći tekstSaobraćajne kazne dvostruko veće

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here