Prvi utisci: Renault Megane GrandTour GT

0
13577
Image

 

Sam naziv automobila je pomalo konfuzan – da li je to GT ili je GrandTour? On je jedno i drugo, samo je nesrećan odabir oznaka kriv za nešto što bi se moglo protumačiti kao pleonazam.

Sticajem okolnosti, Megan GrandTour GT, je tokom standardnog test perioda propisno propitan u svim mogućim uslovima i kombinacijama vremenskih uslova (sunce, kiša, magla, vetar i kombinacija svega navedenog).

 

Image

 

U jednom, poprilično skupom, paketu Reno nudi karavan karoseriju, snažni dizel agregat i sportske performanse? Ukoliko ste zbog novopridošlih članova porodice bili prinuđeni da se lišite svog sportskog automobila, ovaj Megan je možda "sve u jednom" rešenje za vas. Ostalim slojevima kupaca, ovaj automobil neće biti zanimljiv zato što troši više nego što bi se očekivalo od dizela, zato što je neudobniji od onoga što se očekuje od porodičnog vozila, zato što je veoma skup za auto iz C segmenta…

 

Image

 

Meni je ovaj automobil ostao u lepom sećanju. Zapravo, sa toliko muke sam vratio ključeve automobila sa kojim smo prevalili preko 3500km tokom nekoliko dana, da sam od ljudi iz Renault Nissan Srbija tražio cenu za test automobil. Ako to ne govori dovoljno koliko mi je ovaj automobil zanimljiv, onda treba da kažem da je ovo prvi automobil u poslednjih nekoliko godina, za koji bih izvadio pare iz svog džepa.

Možda je razlog to što sam ovaj automobil vozio na Nordšlajfu? Ili to što sam sa njime prešao 3500km za nepuna tri dana, a da posle toga nisam osećao bol u leđima i nogama, kakav obično osećam posle jednog časa provedenog za volanom Kie?

Image

 

Za one koju su sličnog mišljenja po pitanju izbora automobila – cena za ovaj model iznosi pozamašnih 25.000€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here