Bentley Continental GT3 (VIDEO)

0
612
12bentley_continentalgt30.jpg

Bentley je objavio video snimak konceptualnog modela Continental GT3, koji je predstavljen na Sajmu auotmobila u Parizu. Ovaj trkački automobil zasnovan je na modelu Bentley Continental GT Speed i modifikovan je da bi ispunio specifikacije FIA za GTR šampionat.

 

Da bi ispunio tehničke uslove, Bentley je morao da odabere pogon na zadnjim točkovima, umesto 4×4 pogona iz serijskog kupea. U poslednjih nekoliko dana pojavile su se spekulacije o mogućem predstavljanju verzije Continentala GT3 za civilnu upotrebu 2014. ili 2015. godine.

Konceptualni automobil koji je prikazan u Parizu ima neophodne aerodinamičke dodatke za GT3 klasu, uključujući ogromni zadnji spojler. Luksuzna unutrašnjost je izvađena, kako bi se smanjila težina i ugradila obavezna bezbednosna oprema.

Continental GT3 je još u fazi razvoja i neće se pojaviti na stazi u skorije vreme. Prvi testovi automobila počeće krajem 2013. godine, a Bentley još nije odabrao takmičenje za ovaj automobil, odosno još nije donesena odluka da li će se u njega ugrađivati 4,0 litarski V8 bi-turbo ili 6,0 litarski W12 motor snage oko 700KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here