Prvi utisci: Fiat Panda 1.2 Lounge

0
12079
Image

 

Treću generacije modela Panda karakteriše veća dužina karoserije, moderniji izgled kako spolja, tako i unutra.

 

Image
 

Nova Panda je porasla za 10cm što ju je poprilično približilo B segmentu. Nusprodukt poveaćanja dimenzija je i povećana težina za oko 100kg, tako da Panda sa 1,2 motorom sada teži oko 950kg.

Image

 

Estetski motiv, kvadrat sa zaobljenim ivicama, je iskorišćen na gomili elemenata kako enterijera, tako i eksterijera. Ukoliko niste sigurni da li ste kupili Pandu, brojne značke na gomili mesta će vam to dati do znanja. Unutrašnjost je primetno modernija, a zahvaljujući dužoj karoseriji, za putnike na zadnjoj klupi ima više mesta.

Image

Image

 

Fiat je korišćenjem plastičnih površina na sve četiri strane vozila uspeo da pomiri praktičnost i dizajn, tako da prilikom manvrisanja i "gurkanja" drugih automobila na parkingu karoserija neće pretrpeti oštećenja. Visok klirens je još jedan veliki plus za Pandu koja će nastaviti da bude veoma snalažljivo vozilo kada sneg zatrpa bočne uličice, baš kao što će penjanje na visoke ivičnjake biti veoma lagan posao bez opasnosti da ostanete bez lajsni ili auspuha.

Image

 

I pored povećane težine koja sada iznosi skoro 1t, benzinac sa 69KS obezbeđuje solidne performanse, a u kombinaciji sa odlično postavljenim i prilično preciznim menjačem – možete biti veoma brzi u probijanju kroz gužve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here