Fiat u problemu zbog kašnjenja novih modela

0
847
12fiat_bravo0.jpg

Odluka izvršnog direktora Fiata Sergia Marchionnea o odlaganju prezentacije novih modela u segmentu kompaktnih i subkompaktnih automobila dovodi do smanjenja udela italijanskog proizvođača na evropskom tržištu.

 

Punto je predstavljen pre sedam godina i neće dobiti naslednika pre početka 2014. godine, a plan o zameni modela Bravo, koji se prodaje u sadašnjem obliku od 2007. godine, je obustavljen. Umesto toga, Fiat bi mogao da uveze njegovog naslednika iz Kine.

Marchionne je odlučio da se lansiranje novih modela zamrzne radi uštede novca, ali ta odluka mogla bi da se ispostavi pogrešnom iz dva razloga. Prema podacima JATO Dynamics, segment subkompaktnih automobila prošle godine imao je najveći udeo na evropskom tržištu automobila, sa 3,36 miliona prodatih jedinica. Segment kompaktnih automobila, koji predvodi Volkswagen Golf, imao je drugi najveći tržišni udeo sa 3,04 miliona prodatih vozila u 2011. godini.

12fiat_punto1.jpg

Punto, najuspešniji Fiatov model u Evropi, prošle godine je prodat u 225261 primeraka, što predstavlja pad prodaje za 19,2%. Segment je predvodila Ford Fiesta sa 374686 prodatih jedinica.

Punto će biti izložen sve većem pritisku dok francuski proizvođači tokom godine budu prezentovali svoje nove modele. Peugeot će ovog meseca lansirati model 208, a Renault će u novembru predstaviti novi Clio. Pre odluke o zamrzavanju predstavljanja novih modela, prema Fiatovom petogodišnjem planu iz 2010. godine Punto i Bravo trebalo je da budu zamenjeni 2013. godine.

Fiatova fabrika Melfi, koja trenuto jedina proizvodi Punto, našla se pod još većim pritiskom zbog odlaganja lansiranja naslednika ovog modela do 2014. godine. Melfi ima proizvodni kapacitet od 420000 automobila godišnje, ali je prošle godine fabrika proizvela samo 235000 vozila. Izvori iz Fiata kažu da je stilizovanje Puntovog naslednika već okončano.

Marchione je prošle godine odlučio da sledeći Bravo neće biti konvencionalni hečbek, poput Golfa. Umesto toga, to će biti potpuno novi krosover sa povišenim krovom, inspirisan modelom Nissan Qashqai, koji beleži odlične prodajne rezultate. Nissan je prodao 218077 ovih automobila u Evropi prošle godine i više od jednog miliona širom sveta od premijere modela 2007. godine.

12dodge_dart4.jpg

Ovaj plan sada je obustavljen, a Fiat razmišlja o uvozu kompakta Viaggio u Evropu iz Kine. Viaggio je prerađena verzija modela Dodge Dart, koji je zasnovan na modelu Alfa Romeo Giulietta. Viaggio u limuzinskoj varijanti imaće premijeru na sajmu automobila u Pekingu ovog meseca, a Fiat planira i hečbek verziju za kinesko tržište u 2013. godini.

U prva dva meseca ove godine, prodaja Fiatovih automobila u Evropi oslabila je za 18,3%, na 95482 automobila, objavila je industrijska asocijacija ACEA. To je više od ukupnog pada automobilskog tržišta za 7,8%. Fiatov tržišni udeo umanjen je na 5% sa 5,6 %.

U Italiji, koja zauzima 53% ukupne prodaje Fiatovih automobila u Evropi, ukupna prodaja novih automobila oslabila je za 10,9% prošle godine i za 17,7% u prva dva meseca ove godine.

Izvor: Auto News

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here