Njujork: 2013 Lincoln MKZ

0
912
12lincoln_mkz0.jpg
NAS SPONZOR

Jedna od premijera Sajma automobila u Njujorku je Lincoln MKZ, luksuzna limuzina koja je kao koncept prikazana na prošlogodišnjem sajmu u Detroitu.

 

Gamu motora ove limuzine čine turbo-četvorocilindraš sa 240KS i deklarisane prosečne potrošnje 10,5 litara goriva i 3,7 litarski V6 sa 300KS, sa prosečnom potrošnjom od 11 litara goriva na 100km.

12lincoln_mkz1.jpg

Nehibridne verzije biće standardno opremljene šestostepenim automatskim menjačem sa polugama za menjanje brzina iza upravljača. Verzija sa hibridnim pogonom koristiće CVT transmisiju (kontonuirano menjanje brzina, bez klasičnih stepena prenosa).

12lincoln_mkz3.jpg

Sistem Drive Control, koji je standardan na svim modelima, omogućava vozaču da podešava tvrdoću amortizera i upravljača, kao i da kalibriše kontrolu stabilnosti i trakcije. Multilink zadnje vešanje obećava bolju udobnost i upravljivost.

12lincoln_mkz2.jpg

Kabina je obogaćena detaljima od drveta i kožom kao standardnom opremom, dok je veliki panoramski klizni krov opcija. Komfor putnika unapređen je instalacijom sistema za aktivno prigušavanje buke. Tu su još i moderni MyLincoln navigacioni sistem i veliki LCD ekran.

12lincoln_mkz4.jpg
   

U MKZ je ugrađena skoro sva bezbednosna tehnologija koja se mogla naći u ostalim automobilima marki Lincoln i Ford u poslednjih nekoliko godina – od kamere za pogled unazad i nezapaljivih pojaseva do asistencije za držanje trake i adaptivnog tempomata. Automobil je opremljen i asistemcijom prilikom parkiranja, pri čemu sistem preuzima kontrolu nad upravljačem, a vozač kontroliše kočnicu.

Prethodni tekstDaimler lansira brend Denza u Kini
Sledeći tekstKsenija Jovanović najlepša na Delta Auto sajmu