Hyundai potvrdio naslednike za i10, i20 i i30

0
46
NAS SPONZOR

Hyundai je svestan da ne žele svi krosovere i SUV vozila, zbog čega ostaje posvećen prodaji tradiconalnih hečbek i supermini automobila. Evropski šef ovog proizvođača automobila Majkl Kol potvrdio je planove za sledeće generacije i10, i20 i i30 modela. Dok neki drugi veliki proizvođači postepeno napuštaju subkompaktni i kompaktni segment, južnokorejska marka želi da zadovolji one koji su zainteresovani za modele manjih deimenzija.

„Sada pravimo strategiju o tome šta je ispod Kone dugoročno. Za sada, i10, i20 i i30 su i dalje u našem planu, čak i za sledeću generaciju. Ne želimo da izgubimo bilo koje mušterije. Ne želim da napustim nijednu grupu kupaca. Zato moramo da razmišljamo o kupcima i10, i20 i i30″, rekao je Kol na predstavljanu nove Kone.

Neizbežno, ovi modeli će morati da budu u izvesnoj meri elektrifikovani da bi ispunili sve strože propise o emisijijama. Pre ili kasnije, Hyundai ih sve ih mora pretvoriti u električna vozila da bi ispunio cilj o prodaji samo automobila sa nultom emisijom u Evropi do 2035. Do tog roka je još 12 godina, tako da ima dovoljno vremena da i10, i20 i i30 dobiju naslednke.

Ranije je najavljena još jedna Elantra, u kompletu sa N verzijom na benzin. Što se tiče sledeće Kone N, ona će morati da bude potpuno električna, ali budućnost tog modela zavisi od uspeha predstojećeg Ioniq 5 N.

Iako Hyundai namerava da se za sada zadrži na malim automobilima, budućnost nije svetla za ove automobile sa konvencionalnim pogonom na starom kontinentu. Euro 7 propisi, koji stižu kasnije ove decenije, dodaće hiljade evra traženoj ceni vozila, čineći ih preskupim za ovaj segment. Shodno tome, sve više i više proizvođača automobila će verovatno odustati od svojih malih automobila sa SUS pogonom ili će ih pretvoriti u EV.

Prethodni tekstMaserati GraCabrio Folgore snimljen na testu
Sledeći tekstFord Puma sa jednolitarskim turbo motorom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here