Mazda Vision Study Model

0
92
NAS SPONZOR

Mazda je pružila uvid u budućnost svojih modela do kraja decenije prikazivanjem koncepta Vision Study Model. Koncept je deo Mazadinog plana o elektrifikaciji do 2030, ali nema detaljnih informacija o automobilu.

Vision Study je za sada samo digitalni koncept, a japanska komapnija nije objavila nikakve informacije o tome da je napravljen fizički model. Mazda je prethodno napravila sportski koncept 2015. godine, a reč je o modelu RX-Vision. Taj koncept je tebalo da bude najava potencijalnog povratka linije RX sa Vankelovim motorom, ali od tada o tom projektu nije bilo novih informacija.

Mazda veruje da će 40% njene prodaje do 2030. biti potpuno električni modeli, a razmišlja i o ulaganju u infrastrukturu za sopstvenu proizvodnju baterija. To je jedna od nekoliko tehnologija koje japanska kompanija razvija u okviru višestranog pristupa razvoju do 2030. godine, među kojima su SUS motori sa ugljenično neutralnim gorivima, nova hibridna tehnologija i potpuno nova serija električnih modela.

Vision Study je bele, umesto Mazdine tradicionalne crvene boje, što ukazuje na čistu budućnost. Dizajn koncepta je posveta poršlosti na mnogo načina, uključujući model RX-7 iz devedesetih.

Prethodni tekst2023 Honda Accord
Sledeći tekstAlfa Romeo najavio novi sportski model

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here