Le Mans: Pežo se povlači iz endurans trka!

0
1197
12lemans_peugeot.jpg

Glavni rival Audija, Pežo, je objavio da se povlači iz daljeg učešća na endurans trkama. Glavni razlog za ovakvu odluku Pežoa, koja odmah stupa na snagu, je finansijske prirode.

Pežo se od 2007. godine takmičio u kategoriji prototipova na trci 24h Le Mana sa svojim modelom 908. Kao najveći uspeh izdvaja se trijumf 2009. godine, dok su prethodne godine osvojili šampionsku titulu u interkontinentalnom Le Man kupu, koji je ove godine prerasta u Svetski Endurans šampionat. "Ovakva odluka je u vezi sa teškom ekonomskom situacijom u Evropi," glasi zvanična izjava Pežo tima. "Pežo želi da se koncentriše na prodajne rezultate u 2012. godini."

Žestoka borba dva giganta, Audija i Pežoa, kojoj su se svi nadali u Svetskom Endurans šampionatu će izostati. Sada se postavlja i pitanje konkurencije, pošto se u prototip kategoriji ne očekuje ništa spektakularno u skorije vreme. Toyota će se takmičiti u LMP1 klasi ove godine, koristeći tehnologiju hibridnog pogona, ali se, sudeći po njihovim izjavama, pravi rezultati očekuju tek kasnije za koju godinu. Sledećeg velikog konkurenta Audi ima u Poršeu, međutim i oni će svoj LMP1 prototip imati spreman tek 2014. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here