Peugeot potvrdio dolazak električnog 308

0
87
NAS SPONZOR

Peugeot je potvrdio da će sledeće godine predstaviti električni e-308. To će biti prvi potpuno električni putnički model na Stellantisovoj EMP2 platformi, zajedno sa budućom Opel Astrom-e, i prvi model u ovoj grupaciji koji će imati SUS, plag-in hibridni i električni pogon.

Peugot e-208 i e-2008 imaju bateriju od 50kWh i električni agregat od 135KS, ali će e-308 koristiti veću bateriju od 54kWh i snažniji agegat od 155KS. Peugeot najavljuje maksimalnu autonomiju od preko 400km. Promenjen je i sastav baterije da bi se skratilo vreme punjenja, ali francuska marka još nije potvrdila tehničke detalje.

Očekuje se da će nivoi opreme e-308 biti uporedivi sa onima za e-208, koji su podeljeni u osnovni Active, komforniji Allure Premium i GT Premium kao najsportskiji, odnosno da će pratiti pakete iz varijanti sa benzinskim i hibridnim pogonom. Potvrđeno je da će e-308 moći da se kupi kao hečbek i karavan.

Tehnologija električnog pogona će uticati na cenu, pa će e-308 sigurno biti skuplji od modela sa SUS i hibridnim pogonom.

Prethodni tekstVolkswagen: Prodaja opala za 8%
Sledeći tekstTokio: Mitsubishi pripremio seriju koncepata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here