Nissan spaja Nismo i Autech

0
87
NAS SPONZOR

Nissan je saopštio da planira spajanje svojih tjunerskih odeljenja Nismo i Autech u novu kompaniju Nissan Motorsport & Customizing. Nova kompanija postaće operativna 1. aprila 2022. godine s ciljem da unapredi sinergiju između dva odeljenja.

Autech je specijalizovan za proizvodnju delova za Nissanove modele, a u prošlosti je predstavljao potpuno prerađene automobile, poput Atutech Zagato Stelvija AZ1 iz 1989. godine.

Autech je fokusiran na japansko tržište i još nekoliko azijskih zemalja. Spajanjem sa Nismom, Autechova stručnost i proizvodi zahvatiće više tržišta, imajući u vidu globalnu prepoznatljivost Nisma. Nova kompanija će imati oko 600 zaposlenih.

Rana faza saradnje ova dva tima viđena je na modelu 370Z Nismo, koji je imao poboljšane delove od Nisma i Autecha. Zbog toga ne bi bilo iznenađenje ako bi usledio novi zajednički rad na novom Nissanu Z.

„Autech, sa svojim širokim spektrom stručnosti, je pionir u tjuniranju vozila, a Nismo je kroz automobilski sport i unapređenje zadovoljstva u vožnji simbol duha izazova u Nissanovim automobilima“, izjavio je Ašvani Gupta, glavni operativni zvaničnik Nissana.

Prethodni tekst2022 Ford Mondeo za kinesko tržište
Sledeći tekstVolkswagen: Prodaja opala za 8%

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here