BMW najavio koncept XM

0
38
NAS SPONZOR

BMW je ovom slikom najavio premijeru novog hibridno-električnog koncepta velike snage pod imenom XM. Svetska premijera zakazana je za 29. novembar.

Veliki bubrezi na prednjoj masci su osvetljeni, a sa strana se nalaze uska i trouglasta LED svetla. Na krov je postavljeno nekoliko dioda, ali se one ne očekuju na serijskom modelu.

Na slici je moguće uočiti M oznaku, a kada je reč o nagoveštenim otvorima na braniku ostaje da se vidi da li će oni imati usisnu ili samo dekorativnu funciju. Prema onome što otkriva slika, automobil će imati naglašene linije sa oštrim uglovima, što je značajan iskorak u odnosu na aktuelne X modele.

Najavljen je plag-in hibridni benzinsko-električni pogon kombinovane snage preko 700KS u top specifikaciji. Pored V8 motora, spekuliše se i o motorima sa šest cilindara. U ponudi će se naći diferencijal ograničenog proklizavanja, kao i felne do čak 23 inča.

M odeljenje će ovim modelom pokušati da pokaže da elektrifikacija može da znači i ozbiljne performanse, a ne samo način da se poveća efikasnost i ispune sve strože regulative o gasovima.

Prethodni tekstMansory tjunirao Audi RS7 Sportback
Sledeći tekstMG Marvel-R stiže u Evropu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here