BMW: Autonomija EV ograničena na 600km

0
71
NAS SPONZOR

Izvršni zvaničnik BMW-a izjavio je da ova marka ne planira da pravi električne modele sa autonomijom većom od 600km i da neće pokušavati da dostigne domet od 1.000km sa jednim punjenjem baterije.

„1.000km nije cilj koji imamo za naše potpuno električne automobile. Želimo da postignemo autonomiju od 600km za potpuno električne automobile, odnosno 100km (na struju) za plag-in hibridne modele u svakodnevnoj vožnji“, izjavio je Dejvid Ferufino, lider projekta BMW i4 auto-magazinu WhichCar? iz Australije.

Ferufino je objasnio da BMW ima druge prednosti u baterijama, poput brzine punjenja i rastuće mreže stanica za punjene i da na taj način može da pomogne vlasnicima električnih modela. On je dodao da će maksimalna autonomija nekog električnog vozila zavisiti od segmenta u kojem se prodaje.

„Na primer, mislimo da autonomija od 600km ne bi bila pogodna za BMW i3 kao urbani automobil, ali kada je reč o BMW iX ili i4, smatramo da je 600km rešenje koje veoma pogoduje mušterijama“, rekao je ovaj zvaničnik kompanije iz Bavarske.

Novi BMW i4 ima procenjenu autonomiju od 590km. Prema zvaničnim podacima proizvođača, baterija može da se napuni od 10% do 80% za oko 30 minuta na brzom punajču od 200kW. Ukoliko su ovi podaci realistični, vozač bi mogao da pređe 1.000km sa jednim zaustavljanjem od 30 minuta radi punjenja baterije.

Prethodni tekstSAIC Design predstavio R RYZR koncept
Sledeći tekstUnapređenje softvera za sve Volkswagen ID modele

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here