Ford GT Prototype Heritage Edition

0
69
NAS SPONZOR

Sledeće godine završava se proizvodnja Forda GT, a kao posveta prototipovima GT40 iz 1964. prikazan je GT 64 Prototype Heritage Edition. Prototipovi iz te daleke godine bili su prethodnici pobednika u Le Manu.

Nova specijalna serija dizajnerski je inspirisana jedinim preostalim originalnim prototipom GT40, od koga preuzima grafike. Karoserija je ofarbana u Vimbldon belu boju sa plavim grafikama, uključujuči trkačku liniju preko krova. Detalji u ovoj boji protežu se i na karbonske felne, a prednji spliter, pragovi, retrovizori i bočni delovi poklopca motora su od ogoljenih ugljeničnih vlakana. Retro izgledu doprinose crni centralni šrafovi na točkovima, srebrne kočione čeljusti i unikatna “Ford” grafika ispred zadnjih blatobrana.

Intenzivna upotreba karbona nastavljena je i u kabini, na panelima vrata, donjem delu A stubova i centralnoj konzoli, kao i na sedištima koja su trimovana alkantarom. Upravljač je napravljen od drveta i presvučen kožom, a ista kombinacija korištena je na centralnoj konzoli. Iza upravljača su poluge za menjanje stepena prenosa od poliranog metala.

Nema mehaničkih izmena u odnosu na standardni Ford GT, što znači da je zadržan standardni 3,5 litarski V6 motor od 660KS. Snaga se šalje na zadnje točkove preko sedmostepenog menjača sa dva kvačila. Očekuje se da će biti napravljeno oko 50 primeraka.

 

Prethodni tekstТоyota smanjuje proizvodnju za 40% zbog čipova
Sledeći tekstKia Soul EV Maxx

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here