Mercedes EQE – premijera u Minhenu

1
238
NAS SPONZOR

Mercedes je potvrdio da će električna limuzina EQE biti predstavljena na ovogodišnjem Sajmu automobila u Minhenu, a dve nove slike nagoveštavaju stil i izgled kabine novog modela.

EQE stiže u prodaju sledeće godine i popuniće mesto između S klase i električnog EQS, odnosno postaće električna alternativa E klasi. Ovo će ujedno biti i prva električna limuzina iz takozvane biznis klase ovog nemačkog proizvođača.

Nova slika prikazuje veći deo zadnjeg segmenta EQE i čiste linije ove limuzine, zaobljenu liniju krova i zadnju LED traku preko čitave širine vozila. Ipak, većina detalja je skrivena senkama.

Kabina je dizajnirana pod snažnim uticajem modela EQS i ima sličan izgled centralne konzole, ali je moguće da EQE neće koristiti isti hiperekran sa multimedijalnim sistemom preko celog prednjeg segmenta.

EQE će biti zasnovan na Mercedesovoj novoj arhitekturi za električna vozila (Electric Vehicle Architecture – EVA), koju koristi i EQS. EQS ima duži međuosovinski razmak i podržava bateriju do 107kWh, a maksimalna autonomija je 770km sa jednim punjenjem.

U Mercedesu napominju da je ovu platformu moguće podešavati na više načina u pogledu veličine, pa je pogodna i za manje modele sa manjom baterijom i autonomijom od 480km do 600km.

Prethodni tekstSsangYong X200 koncept
Sledeći tekstMcLaren predstavio 765LT Spider

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here