2022 Opel Astra

1
103
NAS SPONZOR

Opel je predstavio novu generaciju Astre, koja se uključuje u veoma kompetitivni segment kompaktnih hečbek automobila. Model je dobio potpuno novi dizajn spolja i unutra i koristi potpuno novu platformu.

Šesta generacija Astre mehanički je bliska Peugeotu 308, a oba modela dele platformu EMP2 u okviru grupacije Setllantis. Dizajneri su se potrudili da automobili budu prepoznatljivi.

Nova Astra je produžena za 4mm i duga je 4374mm, široka je 1860mm, a međuosovinski razmak je povećan za 13mm na 2675mm. Opel je saopštio da hečbek ima linije poput kupea. Prtljažnik je porastao za 52 litra na 422 litra sa zadnjim sedištima na svojim mestima.

Kabina je značajano napredovala u odnosu na Astru K usvajanjem filozofije manje je više kada je reč o fizičkim komandama. I dalje postoje prečice za često korištene funkcije, ali većini komandi se pristupa preko ekrana od 10 inča koji služi i za multimedijalne sadržaje. Pred vozačem je digitalna instrument tabla iste dijagonale.

Nova Astra je prepuna savremenih tehnologija, poput matriks LED svetala sa 84 diode, tempomata, stani-kreni funkcije, prikaza podataka na vetrobranu i kamere za pogled u punom krugu oko vozila.

Opel za sada nije objavio detalje o pogonskim jedinicama, ali se može očekivati da će one biti slične onima iz novog Peugeota 308. Nemačka marka potvrdila je da će Astra biti opremljena benzinskim i dizelskim motorima snage od 110KS do 225KS. Prvi put u ponudi će biti i plag-in hibridni setap i to u dve konfiguracije. U zavisnosti od vrste pogona, u ponudi će biti šestostepeni manuelni ili osmostepeni automatski menjač.

Narudžbine se primaju od jeseni, a prve isporuke uslediće početkom 2022. godine.

Prethodni tekstSono Sion koristi i solarnu energiju
Sledeći tekstBugatti Chiron Super Sport

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here