Šangaj: Genesis Electrified G80

0
128
NAS SPONZOR

Genesis je u okviru Sajma automobila u Šangaju predstavio model Electrified G80, prvi potpuno električni premijum model iz Hyundai grupacije. Оvo je ključni model za prodor ove marke na kinesko tržište, koje je naklonjeno velikim i luksuzno opremljenim poslovnim limuzinama.

Za sada nema informacija o tome da li će se model prodavati i u Evropi, gde je marka Genesis već prisutna. Za razliku od Tesle i još nekih proizvođača, koji se razmeću ogromnom snagom i performansama svojih električnih modela, Genesis se fokusirao na udobnost, upravljivost i prijatan osećaj za upravljačem.

 

Električni G80 ima po jedan električni motor na obe osovine, a raspolaže sa umerenih 370KS i 700Nm. Kapacitet baterije još nije potvrđen, ali je najavljena autonomija do 500km. Električna verzija dobila je neke panele karoserije od plastike pojačane ugljeničnim vlaknima i aluminijuma umesto standardnih metalnih elemenata.

Poput Hyundaija Ioniq 5 i Kije EV6, Genesis Electrified G80 koristi platformu ove grupe koja podržava tehnologiju punjenja naponom od 800V. Podaci o brzini punjenja baterije nisu objavljeni, ali je potvrđeno da će G80 moći da vraća svoju struju u kućnu mrežu snagom od 3,6kW.

Električni G80 je veoma sličan verziji sa SUS motorom, uz manje kozmetičke izmene, poput zatvorene prednje maske. Na krovu je solarni panel, koji pomaže u punjenju baterije. Automobil će biti dostupan u novoj plavoj boji, ekskluzivnoj za ovaj model.

U kabini su dosta korišteni obnovljivi materijali, koža obrađena prirodnim procesima i reciklirana plastika. Trim na centralnoj konzoli je od recikliranog drveta uzetog od proizvođača nameštaja.

Pred vozačem je digitalna instrument tabla sa ultraširokim ekranom za multimediju dijagonale 14,5 inča, koji se kontroliše preko rotacionog elementa na centralnoj konzoli.

Prethodni tekstOpel Manta GSe ElektroMOD
Sledeći tekstŠkoda priprema premijeru nove Fabije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here