Aston Martin Vantage F1 Edition

0
365
NAS SPONZOR

Aston Martin je predstavio regularnu verziju za javne puteve svog modela koji će služiti kao bezbednosno vozilo u novoj sezoni Formule 1. Vantage F1 Edition je dobio jedinstvene stilske karakteristike i mehanička unapređenja preslikana sa varijante pravljene za stazu.

Vantage F1 Edition se razlikuje od automobila koji ćemo gledati na stazama F1 po tome što u kabini nema dodatne ekrane i komunikacinu opremu koja je potrebna sa operacije tokom trke.

Snaga četvorolitarskog V8 motora sa dva turba pojačana je sa 510KS na 535KS i 685Nm maksimalnog obrtnog momenta. Modifikacije na menjaču rezultovale su bržom izmenom stepena prenosa i poboljšana je kontrola nad vozilom prilikom ubrzavanja i kočenja.

Šasija je dodatno ojačana, a poboljšani amortizeri osiguravaju bolju vertikalnu kontrolu nad karoserijom bez kompromitovanja upravljivosti pri nižim brzinama. Zadnje opruge su kruće nego kod standardnog modela, a odziv na komande upravljača je direktniji.

Felne su prečnika 21 inča i imaju unikatan dizajn. Aerodinamički paket stvara 200kg vertikalne sile pri maksimalnoj brzini, a elementi od ugljeničnih vlakana prisutni su svuda po automobilu. Aston Martin Vantage F1 Edition se može dobiti u novoj nijansi zelene trkačke boje sa F1 grafikama ili u crnoj ili beloj boji.

Prethodni tekstF1: Prvi treninzi u znaku Red Bula
Sledeći tekstF1: Verštapen na pol poziciju u Bahreinu