Fiat 595 Abarth – novi enterijer

1
112

Fiatovo odeljenje automobila naglašenih performansi Abarth predstavilo je osveženi Abarth 595. Model će moći da se naruči od februara u formi hečbeka i kabrioleta.

Kozmetičke izmene osnovnog 595 uočljive su u kabini, gde je redizajnirana instrument tabla i dodat novi merač pritiska sa belim pozadinskim svetlom umesto crvenog. Stari režim Sport preimenovan je u Scorpion, a tu je i novi taster za promenu režima vožnje.

595 Turismo je uz sve ovo dobio i kožna sportska sedišta sa dijamantskim dezenom. Kabina je trimovana različitim bojama, uključujući tradicionalnu smeđu.

595 Competizione je prošao nešto ozbiljniji tretman i ima novi aero paket za karoseriju i novi set felni prečnika 17 inča, koje su, kako navodi Fiat, posveta reli modelu Lancia Delta iz devedesetih. Boja karoserije je mat plava, što je posveta Fiatu 131 Abarth iz sedamdesetih. Kupci u kabini dobijaju centralnu konzolu presvučenu alkantarom i karbonsku ručicu menjača.

Svi modeli iz linije Abarth 595 dolaze sa sedmoinčnim ekranom za multimedijalne sadržaje i Apple CarPlay i Android Auto tehnologijama. Unapređen je i audio sistem marke BeatsAudio sa šest zvučnika, uz osmokanalno digitalno pojačalo i vufer za bas frekvencije na mestu rezervnog točka.

Ponuda motora je skoro ista kao do sada i zasnovana je na 1,4 litarskom benzinskom turbo agregatu. Zahvaljujući podešavanju ECU modula, motor sada ispunjava najnovije Euro 6D regulative.

Početni Abarth 595 ima 145KS, Turismo 165KS, a Competizione i Essesse 180KS. Svaki model standardno dolazi sa šestostepenim manuelnim menjačem, a kupci uz doplatu mogu da dobiju automatsku transmisiju sa polugama za menjanje prenosa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here