Volkswagen radi na projektu Trinity

0
38

Volkswagen je potvrdio da trenutno radi na visokotehnološkom projetku novog top modela Trinity. Nije objavljen vremenski okvir u kojem će automobil biti završen, ali su upravi kompanije rekli da će vozilo biti izrazito autonomno i napravlјeno na novoj arhitekturi za električne automobile uz primenu radikalno novog proizvodnog procesa.

Direktor Volkswagena Ralf Brantštater opisao je model kao visoko efikasni koncept sa unikatnim dizajnom, koji će biti lider u inovacijama.

Na osnovu objavljene slike može se zaključiti da će model biti nizak, ali veoma širok. Očekuje se da će biti zasnovan na naprednoj verziji MEB arhitekture, koju  sada koristi novi ID.3.

Brandštater je rekao da će Volkswagen preuzeti vođstvo kada je reč o modernim električnim platformama sa ravnim panelom. On je dodao da kompanija želi da postavi nove standarde u oblasti autonomije električnih vozila, brzine punjenja i digitalizacije.

Volkswagen je potvrdio da će Trinity raspolagati drugim nivoom autonomne vožnje, ali da će biti spreman i za četvrti nivo. Na tom nivou vozač u potpunosti prepušta vozilu upravljanje, ubrzavanje i kočenje. Trenutno ne postoje zakoni koji dozvoljavaju da se takvo vozilo koristi na javnim putevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here