Fiat priprema 500X Cabrio

0
43

FCA grupacija će tokom ove godine predstaviti tri nova SUV modela. Alfa Romeo će konačno prikazati model Tonale, koji će u njegovom katalogu biti ispod Stelvia, Maserati će predstaviti Gracale, a Fiat priprema kabrioletsku verziju modela 500X.

Informacija o modelu 500X Cabrio saopštena je na internom sastanku Fiata sa isporučiocima delov prošlog mjeseca, a Auto njuz (Auto News) prenosi da je, prema izjavi zvaničnika italijanske marke, novi model planiran za ovu godinu.

Izvori među Fiatovim snabdevačima kažu da že proizvođač pokušati da minimizira troškove razvoja i proizvodnje novog modela zadržavanjem okvira vrata i panela karoserije sa standardnog krosovera. Ovo je urađeno prilikom konverzije modela 500 u 500C.

Volkswagen je uklonio zadnja vrata T-Roca kada je pravio kabrioletsku verziju, a 500X Cabrio će biti krosover sa četvoro vrata, elektrifikovanim sklopivim krovom i staklenim zadnjim prozorom. Automobil će se proizvoditi u istoj fabrici na jugu Italije gde se sklapa i standardni 500X zajedno sa Jeep Compasom i Renegadeom, kao i njihovim 4xe plag-in hibridnim derivatima.

500X ove godine dobija blagi hibridni pogon, a ta verzija će se rpoizvoditi u fabrici Melfi. Fiat je primoran na ovaj korak da bi ispoštovao sve striktnije evropske regulative o emisijama. Za sada nema nagoveštaja da će uslediti i Abarth Varijanta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here