Početna Vesti Auto Noviteti Predstavljen novi Subaru BRZ

Predstavljen novi Subaru BRZ

0
15

Subaru je predstavio drugu generaciju sportskog modela BRZ sa pogonom na zadnjim točkovima. Prodaja u Japanu i SAD počinje za godinu dana, a evropskim kupcima će biti ponuđena nova verzija sestrinskog modela Toyota GT86.

Novi Subaru BRZ doživeo je dizajnersku evoluciju u kojoj je zadržao istu siluetu, ali sa preoblikovanim svetlosnim grupama i izmenjenim linijama na prednjem i zadnjem kraju. Poklopac motora je agresivnije stilizovan, a iza prednjih blatobrana su novi otvori za vazduh. Zadnji difuzor iizduvni sistem naizgled nisu uopšte menjani.

Krov sa oblikovanim kupolama, prednji blatobrani i poklopac motora napravljeni su od aluminijuma. Automobil je opremljen felnama od 17 ili 18 inča, a na veće su postavljeni pneumatici Michelin Pilot Sport, koji osiguravaju nešto više prijanjanja.

Kabina je pretrpela veće izmene. Stari analogni instrumenti zamenjeni su sedmoinčnim digitalnim ekranom, a nov je i ekran multimedijalnog sistema u sredini centralnog segmenta. Kupci dobijaju i par sportskih sedišta, sportski upravljač i aluminijumske papučice.

Subaru je saopštio da je šasija unapređena i da su ojačani paneli unutrašnje strukture. Nova karoserija je kruća za 50% od stare, a inženjeri napominju da je to rezultovalo boljom, preciznijom upravljivošću.

U BRZ je ugrađen snažniji 2,4 litarski atmosferski motor sa četiri cilindra koji proizvodi 230KS i 249Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je za 30KS i 44Nm više nego do sada. Nije potvrđeno da će se isti motor ugrađivati u novu Toyotu GT86. Kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog ili šestostspenog automatskog menjača.

Pored dvojca BRZ/GT86, Subaru i Toyota su postigli i dogovor o zajedničkom razvoju novog električnog SUV modela sa baterijom. Dve kompanije saopštile su da će se oba ova projekta i nadalje razvijati i jačati.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here