Honda Civic – prototip nove generacije

0
11

Honda je predstavila prototip jedanaeste generacije modela Civic, koji stiže na tržište u proleće 2021. godine. Automobil je prikazan u formi limuzine, ali se u Evropi očekuje hečbek varijanta koja će deliti stil sa prikazanim vozilom.

Nova Hondina limuzina biće nešto duža i šira nego do sada da bi se popunio prostor nastao nedavnim završetkom proizvodnje Accorda. Honda je saopštila da će posle premijere limuzine u Americi uslediti varijante pojačanih performasi Civic Si i Civic Type R.

Opisujući dizajn novog Civica, Honda navodi da je produženjem poklopca motora i pomeranjem kabine unazad postignut izraženiji premijum izgled s boka. Dizajn vozila generalno je ublažen u poređenju sa oštrim linijama aktuelnog modela.

Enterijer je redizajniran takođe sa idejom da stvari budu pojednostavljene. Na vrhu centralne konzole je novi ekran dijagonale devet inča, kao i nova digitalna instrument tabla iza upravljača. Honda nije uklonila sve fizičke tastere iz kabine i zadržala je manju kontrolnu konzolu za klima uređaj ispod ekrana.

Nisu objavljene tehničke informacije o novom Civicu, ali je Honda ranije potvrdila da će svoju ponudu u Evropi potpuno elektrifikovati do 2022. godine. Potencijlna pogonska opcija za Civic je inovativni plag-in hibridni sistem iz modela Jazz.

Proizvodnja novog Civica biće premeštena iz sadašnje fabrike u Svindonu u Britaniji u druge Hondine globalne fabrike, verovatno u Japanu. Fabrika u Svindonu biće zatvorena 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here