2021 Land Rover Discovery

0
12

Land Rover je prikazao restilizovani Discovery. Model je dobio seriju kozmetičkih i tehnoloških izmena spolja i unutra uz reviziju ponude hibridnih benzinskih i dizelskih motora.

Discovery je spolja dobio nova LED matriks prednja svetla, preoblikovani branik sa novim elementom u boji karoserije, redizajnirane usisnike i nove LED zadnje svetlosne grupe. U ponudi je i novi set felni pd 20, 21 i 22 inča.

Inženjeri nisu promenili kontroverznu poziciju tablice na zadnjem kraju, ali je promenjen položaj naziva Discovery i dodat je crni trim oko tablice da bi se maskiralo ovo kritikovano vizuelno rešenje.

Izmene u kabini su uočljivije. Discovery je dobio najnoviji Pivi Pro multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale 11,4 inča na sredini centralne konzole. Sa strana se nalaze redizajnirani ventilacioni otvori. Novi ekran je veći za 48% i tri puta svetliji od starog. Land Rover je saopštio da se najčešće korištenim aplikacijama pristupa direktno sa početnog ekrana i da je potrebno 50% manje komandi za njihovu upotrebu.

Jaguar Land Rover u novi Discovery ugrađuje najnovije Ingenium motore sa četiri i šest cilindara, a pojedini imaju električnu asistenciju koja funkcioniše pod naponom od 48V.

Discovery P300 ima dvolitarski turbo motor od četiri cilindra koji isporučuje 300KS i 400Nm, a sledi trolitarska redna jedinica sa električnim kompresorom. Ovaj agregat proizvodi 400KS i 500Nm.

Ostale opcije su trolitarski redni dizelski motor sa šest cilindara u specifikacijama od 250KS i 300KS. Land Rover je saopštio da je vučna snaga novog modela povećana na 3.500kg i da svaki Discovery dolazi sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here