Razdvojene verzije Subaru Impreza i WRX

0
1510
12subaru_wrx_0.jpg
NAS SPONZOR

Nova Subaru Impreza i model visokih performansi Subaru WRX, dve verzije istog automobila od 1992 godine, sada su definitivno postali odvojeni modeli.

 

 

Model WRX će biti potpuno drugačiji sa jedinstvenim komponentama od obnovljene Impreze koja je otkrivena u aprilu na Auto salonu u Njujorku. Model će imati dvoja vrata sa kraćim međuosovinskim rastojanjem i novom karoserijom. Svaki deo na ovom modelu će biti jedinstven, čak i motor i telo automobila.

 

 

12subaru_impreza_1_copy.jpg

 

 

Od sada, standardna Impreza će biti štedljivi osnovni model, dok će WRX imati dokazano reli poreklo brenda sa 4WD pogonom i motorom 1.6 L bokser turbo i 200 KS. "Mi smo razvijali model od početka do prvih pobeda u reli sportu", rekla je neimenovana osoba iz kompanije Subaru. "Zato smo se fokusirali na smanjenje težine, da ne pominjemo kraće međuosovinsko rastojanje koje dozvoljava bržu vožnju i preciznije podešavanje vozila. Mislimo da imamo novog reli pobednika.". Iako se japanska kompanija povukla iz WRC-a 2008 godine, povratak izgleda više nego moguć.

 

 

12subaru_impreza_wrx_sti_2.jpg

 

 

Subaru će i dalje nuditi model sa malo nižim performansama, Impreza STI, mada će on sada biti više sportski nego ikada. Proizvođač je uspeo da pomeri granice sa ovim kolima, jer predstoji nova kupe verzija razvijena u saradnji sa kompanijom Toyota i njenim modelom FT-86. Novi WRX se očekuje da bude prezentovan u narednih godinu dana.

 

 

 

Prethodni tekstVitro Racing Team
Sledeći tekstGrand Motors: Popusti za Infiniti modele

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here