Bentley Flying Spur V8

0
76

Bentley je predstavio novi Flying Spur sa benzinskim V8 motorom posle prethodnog lansiranja top varijante sa W12 agregatom ranije ove godine.

Reč je o istom twin-turbo agregatu koji se koristi u modelu Continental GT i koji proizvodi 545KS i 770Nm. Uprkos većoj karoseriji, Flyung Spur sa V8 motorom može da dostigne istih 317km/h kao Continental GT i sporiji je od 0-100km/h za samo 0,1 sekundu, odnosno ovaj sprint postiže za 4,1 sekundu.

Bentley je saopštio da model sa V8 motorom nudi iskustvo koje je orijentisano više na vozača nego varijanta sa W12 agregatom i da je naglašeniji živahni zvuk motora, uz bolju autonomiju usled manje potrošnje goriva.

Flying Spur sa V8 agregatom je agilniji i dinamičnije odgovara na komande pošto je lakši za 100kg od W12 varijante. Model je zadržao sisteme koji pojačavaju dinamičnost vozila, poput adaptivnog vazdušnog ogibljenja i vektorske raspodele obrtnog momenta u standardnom paketu, kao i elektrifikovane antirol tehnologije i upravljanja svim točkovima na opcionoj listi.

Emisija CO2 smanjena je za 17% u odnosu na W12, a Bentley još nije potvrdio zvanične brojke o potrošnji goriva. Četiri cilindra mogu biti deaktivirana kada se krstari putem uz manje od 3000 obrtaja, a Bentley tvrdi da se ovaj proces odvija za oko 20 milisekundi i da je neprimetan za vozača i putnike.

Enterijer je poznat iz postojećeg modela i može se specifikovati sa četiri ili pet sedišta.

Dostupno je sedam boja za karoseriju, kao i Blackline trim koji menja hromirane elemente u kabini tamnijim delovima. Jedine spoljne vizeulne karakteristike V8 modela je novi dizajn felni, V8 oznake na blatobranima i novi izduvni sistem sa četiri cevi.

Flying Spur V8 već može da se poruči, a prve isporuke predviđene su pre 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here