Mercedes EQC 4×4² koncept

0
117

Mercedes je predstavio konceptualni SUV model pod oznakom EQC 4×4², još jeednu neobičnu kreaciju za vožnju van puteva posle konceptualne terenske E klase iz 2017. godine. Portalne osovine novog koncepta osiguravaju odlične vozne karakteristike po teškim terenima.

Zahvaljujući ovom rešenju, klirens je više nego udvostručen na 293mm u odnosu na EQC 400 4Matic i njegovih 140mm, odnosno veći je za 23mm u poređenju sa G klasom. Konceptualni SUV može da zagazi u vodu dubine 400mm, a prilazni i odlazni ugao su 31,8 i 33 stepena, što su ponovo bolje vrednosti nego kod G klase.

EQC 4×4² je za 200mm viši od standardnog EQC modela, a crni lukovi blatobrana su prošireni za 100mm. Felne imaju prečnik 20 inča, a pneumatici su dimenzija 285/50 R20. Automobil je opremljen specijalnim prednjim svetlima, koja vrše i funkciju spoljnih zvučnika. Mercedes navodi da su ove specijalne svetlosne grupe deo sistema AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), koji kreira spoljnu buku i koji elektirčna vozila moraju da imaju iz bezbednosnih razloga.

Koncept je potpuno funkcionalno vozilo, ali predstavlja samo demonstraciju “električne, progresivno luksuzne vožnje van puteva”. Mercedes ne planira njegovu serijsku proizvodnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here