Lamborghini prodao 10.000 Aventadora

0
46

Lamborghini Aventador je na tržištu od 2011. godine, a italijanska kompanija objavila je da je dostigla prag od 10.000 prodatih primeraka ovog supermodela.

Jubilarni primerak je Aventador SVJ Roadster u sivoj boji sa crnim detaljima. Namenjen je kupcu u Tajlandu i predstavlja kulminaciju devetogodišnjeg dizajnerskog i inženjerskog napretka ovog automobila.

Lamborghini je sa ovim modelom počeo da koristi monokok od ugljeničnih vlakana u kojem se kombinuju pod, kokpit i krov, a struktura je ekstremno čvrsta. Aventador je dobio i V12 motor od 708KS i ISR robotizovani menjač. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina 350km/h.

  1. godine SVJ verzija postavila je rekord na Nirburgringu vremenom 6:44. SVJ je opremljen i ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) aerodinamičkim paketom.

Uz sve striktinje regulative o emisijama gasova budućnost Aventadora i njegovog potencijalnog naslednika postaje neizvesna i ne zna se koliko će još dugo proizvođači moći da koriste V12 motore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here