Kia predstavila hibridni Sorento

0
96

Kia je prikazala plag-in hibridni Sorento za 2021. godinu. U porodici SUV modela ove marke sa sedam sedišta, ovaj nudi najbolje performanse i najniže emisije.

Pogonski sklop čine 1,6 litarski turbo benzinski motor, koji sam proizvodi 180KS i 265Nm maksimalnog obrtnog momenta. On ima podršku elektro agregata koji dodaje još 90KS i 304Nm.

Pošto motori ne postižu najveću snagu simultano, ukupni maksimum je 263KS i 450Nm. Podaci o performnsama još nisu objavljeni.

Automobil koristi bateriju od 13,8kWh koja se hladi vodom. Još nema zvaničnih informacija o autonomji kada se koristi samo električna energija, ali ona ne bi trebalo da bude manja od 50km.

Uprkos ugradnji relativno velike baterije, praktičnost automobila je minimalno umanjena. Plag-in hibridni Sorento i dalje može da se dobije sa pet ili sedam sedišta, a ovaj drugi ima prtljažnik kapaciteta 175 litara, odnosno 809 litara kada se zadnja sedišta obore. To je za 12 litara manje od standardne benzinske i dizelske verzije.

Plag-in hibridni Sorento je u pogledu dizajna skoro identičan ostatku Sorento porodice. Kao što je slučaj sa ostalim modelima ove marke i za ovaj se dobija garancija od 7 godina ili 100.000 pređenih kilometara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here