Početna Vesti Auto Noviteti Maserati predstavio Ghibli i Quattroporte Trofeo

Maserati predstavio Ghibli i Quattroporte Trofeo

0
65

Maserati je predstavio Trofeo verzije svojih modela Ghibli i Quattroporte sa 3,9 litarskim V8 benzinskim motorom od 580KS i to su nove top verzije ovih superlimuzina.

Ovo su ujedno i najbrži serijski automobili koje je Maserati ikada napravio, sa maksimalnom brzinom od 325km/h. Ghibli Trofeo ubrzava od 0-100km/h za samo 4,3 sekunde, a Quattroporte Trofeo za 4,5 sekundi.

Maserati je nedavno predstavio i blagi hibridni Ghibli sa benzinskim motorom u okviru plana o elektrifikaciji ponude, ali italijanska marka očigledno ne želi da samo zaštiti postojeće performantne modele od regulativa, nego i da obogati njihovu ponudu.

Trofeo limuzine se pridružuju SUV modelu Levante Trofeo, koji je predstavljen prošle godine. Taj automobil koristi isti Ferrarijev motor, a sada je doživeo manje izmene da bi bio na nivou novih limuzina. Levante Trofeo ima pogon na svim točkovima, a limuzine na zadnjim točkovima. Snaga se prenosi preko ZF osmostepenog automatskog menjača.

Maksimalna snaga od 580KS postiže se pri 6750 obrtaja, a maksimalni obrtni momenat od 728Nm na raspolaganju je u rasponu od 2250 do 5250 obrtaja. Maserati je superlimuzinama dodao Corsa režim koji poboljšava odziv na gas, ubrzava izmene stepena prenosa, potpuno otvara ventile u izduvnim cevima, ukrućuje i spušta ogibljenje i ograničava intervenciju kontrolnih elektronskih sistema za šasiju. Dodata je i funkcija kontrole brzog starta.

Obe limuzine dobile su muskulaturni i funkcionalni aero paket po kojem se jasno razlikuju od standardnih rođaka. Ugrađene su i veće felne od 21 inča.

Novi trimovi i kožna sportska sedišta u kabini usklađeni su sa izgledom spoljašnosti, a tu je i novi MIA multimedijalni sistem, koji se kontroliše preko većeg ekrana dijagonale 10,1 inča.

Ghibli Trofeo košta 115.500 EUR, a Quattroporte Trofeo 141.000 EUR.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here