Početna Vesti Auto Noviteti Predstavljen Lamborghini SCV12

Predstavljen Lamborghini SCV12

0
42

Lamborghini je zvanično predstavio SVC12, supermodel namenjen isključivo za vožnju na stazama. Model ima sportski tjunirani motor, agresivni aero paket i jedinstvenu šasiju od ugljeničnih vlakana, a sve pod uticajem, kako kažu u italijanskoj kompaniji, modela Miura Jota i Diablo GTR.

Kao što ime sugeriše, Lamborghini SVC12 koristi V12 motor. Reč je o značajno modifikovanoj verziji 6,5 litarske jedinice iz Aventadora SVJ, sa unapređenim izduvnim sistemom, boljim sistemom ubrizgavanja goriva i novim ECU modulom. Ove izmene rezultovale su snagom od preko 830KS.

Za potrebe agregata visokih performansi dodat je usisnik vazduha na krovu, a efekat je da snaga raste što se automobil vozi brže.

Pogon je na zadnjim točkovima, a snaga se prenosi sekvencijalnim šestostepenim menjačem koji je strukturno deo platforme samog automobila i podržava sistem ogibljenja na zadnjem kraju. Lamborghini je saopštio da je to pomoglo da se ograniči masa vozila i poboljša njena raspodela jer je upotrebljeno manje metala u zadnjem delu.

Platforma je u celosti napravljena od ugljeničnih vlakana, a karoserija je specifična po naglašenom prednjem spliteru, prednjim i zadnjim perajima sa strana, velikim pragovima, dubljem zadnjem difuzoru i ogromnim zadnjim karbonskim krilom. Lamborghini napominje da SCV12 stvara više vertikalnog pritiska od GTR trkačkog automobila.

Kupci dobijaju i Brembo kočnice velikih dimenzija sa šestoklipnim čeljustima, specijalno razvijene Pirelli pneumatike i unikatni set magnezijumskih felni prečnika 19 inča napred i 20 inča nazad.

Automobil u kabini izgleda kao čistokrvni trkač i nema skoro nikakvih elemenata čija je svrha komfor. Kupci dobijaju par sportskih sedišta presvučenih alkantarom, trkačke pojaseve i nešto alkantare na centralnoj konzoli. Ipak, nije uklonjen klima uređaj.

Upravljač je urađen u stilu F1, a tu je i kontrolni panel na kojem vozač bira režime za rad gasa, kvačila i kontrolu trakcije. Tu je i prekidač za isključivanje ABS sistema.

Proizvodnja će biti ograničena na samo 40 primeraka, a svaki će koštati od 2 do 3 miliona EUR. Lamborghini će zadržati kod sebe svaki kupljeni SVC12 u posebnom skladištu u Sant Agati Bolonjeze, a inženjeri kompanije će pripremati automobil za svako iz serije okupljanja na stazama tokom godine kako bi vlasnici mogli da ih voze. Svaki primerak će imati personalizovanu garažu, a vlasnici će moći da vide svoj automobil u bilo koje doba dana ili noći preko web kamere preko specijalne aplikacije.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here