Suzuki predstavio novi SUV Across

0
200
NAS SPONZOR

Suzuki je predstavio svoj novi najveći SUV Across, prvi model ove marke koji će dobiti plag-in hibridni pogon. Across deli arhitekturu i elemente sa Toyotom RAV4 i rezultat je saradnje dva proizvođača u segmentu elektrifikovanih vozila.

Očekuje se da prodaja krene na jesen. Suzuki za kraj 2020. godine priprema i hibridni hečbek zasnovan na Toyota Corolli.

U odnosu na RAV4, Across ima novi prednji i zadnji branik i redizajniranu prednju masku sa novim LED svetlima i resitlizovanim zadnjim svetlima. Kupci dobijaju i felne prečnika 19 inča i izbor od šest boja završne obrade.

Kabina novog Suzukija opremljena je multifunkcionalnim upravljačem, klima uređajem i devetoinčnim ekranom za multimedijalne sadržaje sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom. Tu su i prostori za odlaganje predmeta i držači za čaše, kao i strujna utičnica u prtljažniku kapaciteta 490 litara.

Pogon je hibridni, a sastoji se od 2,5 litarskog benzinskog motora sa četiri cilindra, baterije kapaciteta 18,1kWh i po jednog električnog agregata na obe osovine. Kombinovana snaga sistema je 180KS i 270Nm, a automobil može da pređe 75km ako koristi samo električnu energiju.

Kao i RAV4, Acros ima nezavisan zadnji električni motor, koji može da deli obrtni momenat između prednje i zadnje osovine. Suzuki je saopštio da ovo čini vozilo stabilnijim na klizavim površinama i u krivinama. Pogon može da funkcioniše u hibridnom ili potpuno električnom režimu. Postoji i režim u kojem se napunjenost baterije čuva na određenom nivou za naknadnu upotrebu, kao i opcija da se baterija napuni do vrha tokom vožnje, što znači da ne mora da se koristi stanica za punjenje.

Postavka Trail reguliše rad diferencijala i kočenja kako bi Across postigao najbolje performanse van puta. Sistem tada šalje najviše snage na točkove koji najbolje prijanjaju i koči kada se prijanjanje izgubi, uz prilagođavanje rada menjača.

Bogati bezbednnosni paket obuhvata asistenciju za pripremu vozila za sudar, asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake, prepoznavanje saobraćajnih zankova i pokrivanje slepih tačaka. Tu su i upozorenje na bočni saobraćaj sa zadnje strane i aktivni tempomat koji automatski kontroliše gas i kočnice i reguliše kretanje vozila u kreni/stani situaciji gustog saobraćaja.

Prethodni tekstF1: Alonso se vraća kući
Sledeći tekstSnimljen novi VW Golf R

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here