F1: Kreće sezona, dupla trka u Austriji na početku

0
115

Formula 1 će krenuti sa novom sezonom trkom u Austriji početkom jula, što će biti i dupla runda, a ukupan broj trka je za sada osam i to sve u Evropi.

Formula 1 naravno nije ostala imuna na krizu po pitanju COVID-19, pa je tako kao i čitav svet i F1 cirkus pretrpeo dosta promena. Posle dosta većanja i nedoumica po pitanju strata F1 sezone, odlučeno je da se sa trkama krene u Austriji za nepunih mesec dana. Tačnije prve dve trke će se održati u Austriji, dva vikenda zaredom će se na stazi Red Bul ring voziti F1 trka. Trenutni plan je da sezona sadrži osam trka od toga dve duple, pored pomenute Austriji i Silverston je planiran za dupli angažman. Nakon duple trke u Austriji, plan je da usledi trka u Mađarskoj na Hungaroringu, nakon čega bi usledila letnja pauza i nastavak sezone duplim trkama u Velikoj Britaniji.

Nakon Silverstona, planiran je vikend u Barseloni, zatim u Belgiji na čuvenoj stazi Spa, a završetak sezone planiran je u Italiji na stazi Monca početkom septembra. Sve navedene trke će biti praćenje F2 i F3 serijom.

Sve ovo je za sada samo plan i prema situaciji sa pandemijom će se usklašivati planovi, a može doći do proširenja, ali i do smanjenja kalendara. Plan i želja F1 menadžemanta je da se sezona proširi na 15 trka do kraja godine i da se sezona završi u decembru, a kada je poseta u pitanju tu nema preciznih smernica i za sada je plan da prve trke budu i bez publike, što su neki organizatori i prihvatili.

Aktuelni plan za sezonu 2020:

Formula 1 Rolex Grosser Preis von Osterreich The Red Bull Ring, Austria July 3-5
Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark The Red Bull Ring, Austria July 10-12
Formula 1 Aramco Magyar Nagydij The Hungaroring, Hungary July 17-19
Formula 1 Pirelli British Grand Prix Silverstone, UK July 31 – August 2
Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix Silverstone, UK August 7-9
Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain August 14-16
Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix Spa-Francorchamps, Belgium August 28-30
Formula 1 Gran Premio Heineken d’Italia Monza, Italy September 4-6

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here