2020 Kia Sportage

1
553
NAS SPONZOR

Kia je osvežila SUV Sportage za 2020. godinu manjim restrukturisanjem trima, novom tehnologijom i novim 1,6 litarskim blagim hibridnim pogonom sa dizelskim motorom. Prve isporuke očekuju se krajem godine.

Kia je sada dodala par trimova najvišeg nivoa pod imenom GT-Line i i GT Line-S. Standardna oprema obuhvata felne od 17 inča, tamna stakla, električno sklapanje retrovizora, automatske brisače i zadnje parking senzore. Kabina je dobila grejanje prednjih i zadnjih sedišta, automatsku dvozonsku klimu, kožom presvučeni multifunkcionalni upravljač i automatsko zatamnjivanje retrovizora.

Svaki model sada je opremljen osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir za multimediju, koja obuhvata satelitsku navigaciju i podršku za Apple CarPlay, Android Auto i glasovne komande. UVO onlajn servisi takođe su deo standardnog paketa i pružaju informacije o uslovima u saobraćaju u realnom vremenu, uključujući položaje saobraćajnih kamera i dostupnost parking mesta.

Pogon je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem u standardnom paketu, a kupci mogu da odaberu sedmostepeni automatik. Sa automatskim menjačem i hibridnim pogonom Sportage ubrzava od 0-100km/h za 10,8 sekundi i ima maksimalnu brzinu 180km/h.

Sa novim hibridnim pogonom potrošnja je 5,4l/100km bez obzira na menjač, a emisija CO2 je 141g/km CO2. Osnovni atmosferski motor proizvodi 130KS i 161Nm, a potentnija turbo varijanta 175KS i 265Nm. Snažniji Sportage može da se dobije i sa pogonom na svim točkovima.

Pojačan je i bezbednosni paket, pa tako sada sve verzije imaju kameru za pogled unazad, asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake, asistenciju za duga svetla i pomoć pri vučenju prikolice, a tu su i tempomat i ograničenje maksimalne brzine. Kabina je zaštićena sa šest vazdušnih jastuka, a zadnji naslon ima ISOFIX konektore.

Prethodni tekstMansory paket za Ferrari 812 Superfast
Sledeći tekstBMW M modeli imaće još više snage

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here