Članci

BMW predstavio pametni multifunkcionalni ključ

 

Image 

BMW radi na razvoju rešenja koje bi obezbedilo vlasnicima njihovih vozila lakše plaćanje roba i usluga. Radi se o multifunkcionalnom pametnom ključu, koji bi istovremeno mogao predstavljati i lak način za gubljenje informacija o platnoj kartici i ključeva automobila.Pametni ključ ima ugrađen sigurnosni čip, koji poseduje mogućnost komunikacije sa odgovarajućim čitačima kartica na kratkoj distanci.

 

Image

 

Čip pruža velike mogućnosti, koje bi mogle biti imprementirane sa sazrevanjem tehnologije. Za početak bilo bi moguće skladištenje informacija neophodnih za pristup javnom transportu (što u nekim situacijama i nije tako nelogično kao što zvuči) i plaćanje roba i usluga. 

 

Image

 

Onaj drugi deo priče odnosi se na memorisanje i prenos ličnih podešavanja iz jednog automobila, naravno marke BMW, u drugi, recimo rentirani automobil. ConnectedDrive podešavanja bila bi memorisana na ključu, pa bi vlasnik nesmetano mogao da uživa u recimo sopstvenom izboru radio stanica, telefonskom imeniku i ostalim opcijama navedenog sistema. 

 

Image

 

   

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN