Announcement

Collapse
No announcement yet.

Renault Clio 4 - promocija za Balkan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Renault Clio 4 - promocija za Balkan

Nova generacija je predstavljena pre neku nedelju u Francuskoj, a evo je već u našim (mojim) rukama.

Kratke impresije i par fotki:

Uglavnom, mašina je modernija i napucanija opremom. Za 11 soma stiže auto koji ima baš dosta džidža bidža, lepuškast je i prilično prostran. Ja sam sedeo i pozadi - nije baš komfor, ali sa 105 kila, meni retko gde da je komforno pozadi.

Probao sam TCE 90 tj. 0,9 litarski turbo trocilindraš. Lepo ide i rekao bih da je Reno malko podcenio motor tezom da menja 1,4 atmosferu. Mislim da na prste jedne ruke mogu da se nabroje 1,4 mašine koje vuku ovako lepo. Nema vibracija, buke bilo čega - do 3500, posle toga se čuje malo čudnjikav zvuk koji govori da to nije 4 cilindra. U praksi - koga boli uvo. Deklarisana potrošnja 4,5l. Moj bord kompjuter je čudno ispisivao tu brojku - 9,0 Doduše, forsirao sam ga, a i stigao je sa već nadrukanim prosekom, pošto su te automobile prašili novinari i prodavci proteklih nekoliko dana.

1,2 16V je daleko povoljnija mašina, dugoročno gledano. Korektan motor, vuče 100kg lakši auto nego ranije dovoljno dobro za većinu vozača.

dCi je sa 90KS takođe, ali ga nisam uspeo bezecovati na vreme. Doduše, cenim da taj motor i neće biti neki popularni izbor za kupce novih kola?

Mašine od srednjeg paketa opreme stižu sa IGO navigacijom upakovanu u 7" TFT, a u serijskoj-serijskoj (dakle klotare obuhvataju to) stiže manuelna klima, LED dnevna svetla, tempomat, podizači, elektro retrovizori, ABS-ESP-ESR i Hill Start. Auto ima samo 4 vazdušna jastuka i kažu da Reno neće nuditi dodatne jastuke, zato što je potreba za ostalim jastucima eliminisana ojačanom konstrukcijom i boljim zonama za deformisanje. CLio stiže sa 5* NCAP, tako da ta teza drži vodu.

Negativno? Auto se isporučuje samo sa 5V, a C stub je sada užasno masivan zato što se na njega naslanja i "fensi" Alfa Romeo brava pa je onda taj deo automobila totalno odsečen. Drugo, malo mi je tvrd auto. Voleo bih da je mekši. Okej, pozadi je tvrdo kod malih automobila kako god okreneš, ali ni napred nije neki reper. Nije neudoban, da se razumemo, ali eto...

Od nove godine stiže TCE 120 (1,2l turbina) kao i sportaljka. Sport takođe samo sa 5 vrata, tako da ako se kocke slože i Reno Srbija bude kolegijalan...Ko zna.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Ako bude stvarno cena 9990 za bazni model, koji inace ima sve sto treba, to je odlicna kupovina!
    "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Odlicna kupovina...da naravno meni je ovo prvi Clio da mi se bas svidja (a da nije sport, f1, williams ili tako nesto)
      mada mi se ne svidja ideja da dolazi samo sa 5 vrata, mozda otuda povoljna cena, manje varijanti karoserije=manje alata=niza cena
      Mali turbo motori su definitivno nesto cime ce svi teziti narednih godina...tako da me taj koncept, onako, prilicno raduje
      "...da nema Forda Opel bi bio najgori auto.."
      bruyoni

Comment

Evo još malo fotki.

Auto zaista daje mnogo u baznoj opremi, tako da mi se čini da će model za 9990E da bude ozbiljan prodajni hit. Čak mi se čini da će ovaj biti prodavaniji nego model sa navigacijom za 1k EUR više.
        Last edited by zmaj; 12 October 2012, 22:15.

Comment

Malo pricekah da svarim informacije i neki krajnji ishod je da mi se automobil svidja Svidja mi se npr sto je zaista nov, bez obzira sto sad malo snjufajuci po netu vidim da ga porede sa svim i svacim. Ima detalja koji su vidjeni, ali su uklopljeni na pravi nacin i ne deluju pozajmljeno.

Nisamlj ljubitelj dzambo farova i znakova, pa mi je zadnji kraj automobila simpaticniji. Ono sto je po meni najbitnije, ima dobru liniju, deluje dinamicno i skoro sportski, doduse u ovim boljim paketima opreme.

Mislim da ce francuzi da spakuju dobar rs i sa ovim brojem vrata, jer su ih bas dobro upakovali sa ovim alfa ruckama.
          sigpic

Comment

Uff, tek sad videh da je rs vec predstavljen Lepo izgleda, ali mi deluje da polako ostajemo bez onih bitnih atributa, koji su rs cinili prepoznatljivim. Automatski menjac i elektronski generisan zvuk u kabini? Zvuci zaista tragicno
            sigpic

Comment

Najavili i Vilijems!

Comment

To nije zvanična informacija, nego AutoCar/AutoExpress imaju svoje tabloid odeljke koji generišu najave na nedeljoj bazi uz čiji naslov treba da stoji pokazivač "verovatnoće istinitosti".

Za mene je ovo kritična fotka. Ukoliko automobil na parkingu izgleda dobro i pored skupljih i atraktivnijih automobila, onda je to - to.

Pride što je ovaj auto na slici onaj koji će da košta 11 soma. Mislim na novi Reno, ne na polovni Audi

Kompletno izvešće, ako baš imate želju da pročitate ili saslušate detaljno.
                Last edited by zmaj; 13 October 2012, 23:12.

Comment

Ne ispratih ko radi dizajn za reno trenutno, ali ovaj posao koji su odradili sa klijom i ovaj sad karavan su stvarno za pohvalu

sigpic

Comment

Originally posted by VIP View Post
                    Uff, tek sad videh da je rs vec predstavljen Lepo izgleda, ali mi deluje da polako ostajemo bez onih bitnih atributa, koji su rs cinili prepoznatljivim. Automatski menjac i elektronski generisan zvuk u kabini? Zvuci zaista tragicno

Stigo i ovaj mangup u kraj Izgleda bas lepo, boja je slicna meganu, ali ima neku bas zanimljivu refleksiju. Ne znam da li je test auto, jer nije parkiran na parkingu renoa.
                    sigpic

Comment

Taj se vrti po gradu već nekoliko meseci. Koliko znam, nije mašina iz test flote.

EDIT: Auto mi se, inače, ne dopada. Preterali su sa bravurama na karoseriji za moj ukus.

Comment

Ja ga prvi put vidim, iako je ocigledno upadljiv. Steta, obradovao sam se da cemo ga videti na testu
                        sigpic

Comment

Working...
                        X