Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grobnik track day

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Grobnik track day

Prilicno dobra, sirova stvar Pozicija kamere ili broj frejmova je cudan, nekako su mi reakcije previse brze, neprirodne.

Porsche 997 GT3 training / part 1
    Track: Automotodrom Grobnik
    Driver: Karlo Babić / Codriver: Sebastijan Ivšić
    Tyres: Pirelli PZERO Corsa, degraded 8200 km
    Weather: 26°C
    --
    data logging;
    Vmax 229.2kmh
    PkLatGMax 1.39G

Drugi deo

Driver: Karlo Babić / Co-driver: Sebastijan Ivšić
    Tyres: Pirelli PZERO Corsa - degraded 8200 km
    Weather: 26°C
    --
    data logging;
    Vmax 230.9kmh
    PkLatGMax 1.26G

Ako nekoga interesuje koliko kosta izlazak na ovakvu stazu u okviru organizovanog track day-a, evo cenovnika voznje u organizaciji Renaulta>

Renault Sport Expirience

Renault klub Slovenija i Renault Sport Slovenija organizuju po prvi put Renault sport track day na poznatoj stazi Grobnik, u blizine Rijeke u Hrvatskoj. Prema najavi organizatora na Renault Sport danu, 05. jula ove godine, će se odvijati nekoliko izuzetno zanimljivih događaja. Tako će centralno mjesto imati trka u sklopu redovnog kalendara već respektabilnog Alpe Adria Clio Cup-a. Dodatni sadržaji koji će definitivno obogatiti ovu trku i privući veliki broj posjetilaca su taksi vožnje, vlastite probne vožnje ekskluzivnih ali i vlastitih Renault Sport modela po samoj takmičarskoj stazi.

Raspored i cjenovnik sadržaja izgleda ovako:
    - Taksi vožnja Clio Cup u trajanju od 10min košta 60 eura
    - Najam Renault Meganea RS R26.R u trajanju od 20min košta 120 eura ako se uzme 40 minuta, drugih 20 minuta placa se 100 eura.
    - Najam Clio RS u trajanju od 20min košta 90 eura, za drugih 20 min cijena je 70,00 eura.
    - Najam staze za vlastita Renault Sport vozila u trajanju od 20min košta 30 eura za vozača i 15 eura za suvozača. Cijena za sat vremena je 80 eura.

Termini vožnje za taksi vožnje i vlastita vozila je između 10:40 sati i 12:40 sati, te između 15:00 sati i 17:00 sati.

Organizatori također napominju da je na stazi Grobnik dozvoljeno u ovom slučaju voziti isključivo automobile proizvedene u Renault Sport odjelu, te da je kaciga obavezan dio sigurnosne opreme.

Predprijave treba izvršiti putem emaila: info@renault-sport.si

Datum: 24.06.2009. 11:25
    Izvor: Renault Klub Sloveni
    Last edited by VIP; 3 July 2020, 07:44.
    sigpic

Jel idemo 5-tog na Grobnik? Da uzmemo taj R26.R na 20 minuta pa nek ide život
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Originally posted by zmaj View Post
      Jel idemo 5-tog na Grobnik? Da uzmemo taj R26.R na 20 minuta pa nek ide život
      Idemo, samo moramo naci adekvatne tablice, a i tvoje ime je bas nezgodno
      sigpic

Comment

Nemam nista protiv Hrvata sto vozi(treba da se opusti malo , i zameni zadnje gume(ili desnu nogu-Timing) ) , Porsche 997 GT3 na Grobniku , bi trebalo ovako da se vozi
        Last edited by VIP; 3 July 2020, 07:38.
        "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

Ista je lokacija, odavno nisam odgledao ovako zanimljiv video

Last edited by VIP; 2 July 2020, 20:55.
          sigpic

Comment

Promenih ime teme, ostavih samo Grobnik. Koliko opasno moze biti kada otkaze sajla menjaca. Dobra stara poluga.

sigpic

Comment

au tek sad kapiram kolko su motori brži na pravcu, ja sam CBRku 600 (vrlo malo dorađenu za stazu) gonio oko 250 na ciljnoj ravnini(hiljadarke u rukama profesionalaca idu preko 300), a imam blizu 120 kg

Comment

Working...
              X