![]() |
|
|
|
#1 | |
|
Mlađi referent
|
Za one koji putuju Crnu Goru ili planiraju uskoro, treba napomenuti da je od prvog marta stupio novi zakon o bezbjednosti saobracaja. Ove bitne detalje sam nasao na sajtu AMSS - [Only registered and activated users can see links. ]
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
A na kom autoputu vaze pomenuta ogranicenja?
Aha, to je valjda ono pored Podgorice i Tivta gde slecu avioni. Ali tamo je zabranjen saobracaj u oba smera za vozila uza od 10m
|
|
|
#3 | |
|
Mlađi referent
|
Quote:
![]() Jeste li obratili paznju na ogranicenja van naseljenog mjesta? Nisam citao aktuelni zakon o bezbjednosti, ali mi se cini da je za razliku od ovdje spomenutih 100, u Srbiji 80 km/h. Na autoputevima je 120. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
I tamo je 80 km/h, ti putevi spadaju u kategoriju "ostali".
Na putu rezervisanom za saobracaj motornih vozila je dozvoljeno 100km/h i ovde i u CG. Samo nisam bas uveren da ces naici na takav znak bilo gde juzno od Kraljeva. To je onaj plavi, pravougaoni za stilizovanom slikom prednjeg dela automobila. Jedina razlika je sto je tamo dozvoljena veca brzina na autoputu a manja u naseeljenom mjestu ako znakom drugacije nije odredjeno.BTW nigde ne vidim da je zabranjeno ucestvovanje u saobracaju govedima i ostalim sitnijim, rogatim zivuljkama. U stadu ili pojedinacno. Ili je mozda dozvoljeno ako su prosla tehnicki pregled. Ozbiljno, vidjao sam kako izgleda auto nakon sudara sa kravom koja obicno voli da pase bas na izlazu iz nepregledne krivine. I to na vrlo prometnim putevima. Na onim manje prometnim (npr stari, stari put Bar - Podgorica) imate srece ako su gladne ili im nije vruce pa nisu sisle u tunel da spavaju. Ako su vec tamo ostaje vam samo da se vratite jer ih nicim necete oterati odatle.
Krivi smo mi koji smo ćutali.... Last edited by Soko; 30th March 2006 at 21:29. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Clan biblioteke
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Vi se samo smejete, ali meni se ovo sviđa.
Naročito deo o zabrani koišćenja mobilnih telefona za vozače, kao i visoke kazne sa mnoge stvari. Možda mislite da se podrazumeva da i kod nas treba da se uvede red u saobraćaj pa ste preskočili.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
sta vi mislite da ce se ovo tamo postovati?
mozda i hoce ali samo za one koje uhvate i imaju nase tablice
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|